Recept på Glödhyppen

Hemsidan för släkten efter

Nils Erik och Ruth Nilsson

från Tjärnmyrberget

 

Här kommer två olika recept på "Glödhyppen" som Ruth bakade mest varje dag.

Recepten är förmedlade av Monica Nilsson (Assars fru) som väl får anses ha "gått i lära" hos Ruth...

 

 

Glödhyppen som gräddas i 225grader

 

200 gram smält margarin

2 ägg

1,5 kkp strösocker

5 kkp vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 kkp mjölk

 

 

 

Glödhyppen som gräddas i 250 grader

 

2 tekoppar Socker

2 tekoppar Mjölk

100 gram smält margarin

4 tekoppar Vetemjöl

2 tsk Hjorthornsalt

1 tsk Bakpulver

2 ägg (valfritt)

 

 

Gräddas i nedre delen av ugn tills de fåt en gyllenbrun färg (provgrädda en först)