Margit

Hemsidan för släkten efter

 

Nils Erik och Ruth Nilsson

 

från TjärnmyrbergetMargit är född 1940-11-10. Hon gifte sig 1965 med Conny Fahlén och de fick en son, David och en dotter, Vanja, tillsammans. Margit hade sedan tidigare en son, Dan.


Dan är gift med Mithu och de har sonen Daniel tillsammans. Vanja är gift med Peter Fahlén – Karlsson och de har tillsammans 2 söner, Robin och TomDavid lever singelliv.Margit bodde i en kammare på övervåningen hos Ruth när Dan föddes. Conny arbetade vid bygget av Koselbränna kraftverk

och bodde i en av de baracker som övriga ”vattenrallare” bodde i. Margit och Conny började sällskapa och när kraftverket stod färdigt var Conny arbetslös.

Margit & Conny gifte sig 1965 och hade då ett "dubbelbröllop" med Daniel & Naina

Margit och Conny Fahlén till höger


Det var inte så vanligt med bilar i trakten på 1950 -60 talet

Oftast var bilarna av mindre modeller som..

Volvo PV, VW folkvagn, Austin A30, Hillman etc.


Conny väckte mitt intresse när han kom till Tjärnmyrberget i en Ford Zephyr


(liknande den på bilden till höger)


Jag minns också när bilen skulle bli föremål för reparationer.

Ett bromsrör måste lagas/bytas.


Själv undrade jag hur några rör kunde bromsa en så stor bil...


______________________________________________________________________________________________

1961 var arbetet slut vid byggandet av Koselbränna kraftverk. Då flyttade Leander, Gunborg, Conny, Margit och Leif till Skutskär efter att ha fått anställning vid Skutskärsverken.

______________________________________________________________________________________________Nästa anhalt blev Skutskär och arbete vid Skutskärsverken, året var 1961.

En helg 1963 åkte Conny och Margit ”hem” för att hälsa på Ruth. De fick då höra att Edsele kraftverk skulle göra en utbyggnad och att möjligheten fanns att få arbete där. Conny gjorde då ett snabbt besök på kraftverket och fick en anställning direkt. De kom då att bo i Tynnerås, strax utanför Ramsele fram tills arbetet där tog slut 1966, och en ny flytt som innebar att de idag bor i Långsele.


***********************************************************************************************************************************************


2015-05-07 fyllde Conny 80 år. Då togs nedanstående bild...

övre raden från vänster: Vanja, Dan och David med Conny & Margit sittande framför


Bilderna nedan...

Margit med sin "bästis" Majbritt (Pettersson) Gustavsson


Till nästa flik "Leif"