Glenn

Hemsidan för släkten efter

 

Nils Erik och Ruth Nilsson

 

från Tjärnmyrberget

Glenn föddes 1955-04-09 och avled 2002-09-06. Glenn var Per och Brittas yngsta barn.


Glenn blev pappa tidigt och gjorde sin militärtjänst när Towe föddes. Han var då sambo med Birgit Wallin och de fick 3 barn tillsammans. Towe, Terese och Tony.

Towe, Terese och Tony har egna barn.

Första tiden tillsammans bodde Glenn och Birgit i en liten lägenhet. De flyttade när Towe föddes och hyrde då övervåningen hos Hjalmar Norberg i Kroksta, där för övrigt Per & Britta bodde när Eva-Britt och jag (Tommy) föddes, och jag är döpt i kammaren där.

Glenn jobbade några år på Hägglunds & söner som elektriker. Efter fullgjord militärtjänst tog han en civilanställning på I21 i Sollefteå som samordnare på transportenheten.

Eftersom att det blev dryga hemresor och som nybliven pappa tog han jobb som brödsäljare åt Påls Bröd och reste till alla butiker inom sitt distrikt. Därefter blev det egen verksamhet med butik och reparationer av el-hushålls produkter, och därefter försäljning av mobiltelefoner när dessa var på frammarsch.

(en mobiltelefon var då fastmonterad i bil och kostade c:a 30 000:-)

Tyvärr gick båda verksamheterna i konkurs och efter det blev livet trassligt för Glenn.


Glenn och Birgit separerade och sista åren Glenn levde var han gift med Ulla Jakobsson, och han antog mamma Brittas flicknamn, Boija, som efternamn.


Bilden nedan till vänster...                                                               

är från Towes dop                 


Nedan till höger...

Glenn med sitt dragspel


Bilden nedan till vänster...                                              Per & Glenn fikar på badstranden       


Nedan till höger...

Birgit med barnen Terese, Tony och Towe


Bilden nedan till vänster...                                                    Glenn lär sig grunderna i Tommys "mörkrum"     


Nedan till höger...

Glenn och Sonny på fisketur i Mosjön


Bilden nedan till vänster... är ett klassfoto när Glenn gick i      småskolan i ett temporärt klassrum som var förlagd till en lokal  under en av Konsum-butikerna i "gamla stiftelsehusen"              i Gullänget.  Där var det skola mellan åren 1962-1965.


Nedan till höger...

Glenn, morfar John Boija och mamma Britta.

Året är förmodligen 1965.


Nedan följer 6 bilder av en liten Glenn, varav de 4 första är tagna i Kroksta hos Hjalmar Norbergs och de andra 2 är från

Per & Brittas lägenhet på Fågelsångsvägen 11A


Nedan till vänster...                                                  Glenn och Birgit 1973     


Nedan till höger...

Glenn och Birgit på semester i Norge (Trondheim) med bl.a. Eva & Bosse


Nedan till vänster...        (1977)                                                        Glenn, Birgit & Towe vid LOS fäbod. Fikarast på väg mot Tyskland.   


Nedan till höger...

Glenn fräser upp ett potatisland i Kroksta.


Sommaren 1977 blev det en snabbresa till Tyskland. Med på resan var Glenn, Birgit, Towe, Tommy, Selma & Jakob Bogstrand.

Vi sträck-körde och tog färja från Göteborg eftersom att Selma snart hade slut på sin semester och i Ö-vik var det en kall sommar.

Det blev snabbfika efter vägen och när vi kom till Schleswig var det jättevarmt på kvällen så det blev middag på balkongen och ett bad i Motellets bassäng.


Nedan till vänster...                                                                    Glenn 1år           


Nedan till vänster...                                                              Glenn med katten "Pricken" som han fick av Selma Larsson  (pappa Pers gudmor) 1964-1965?


Nedan till höger...

Glenn med hunden "Micco"Nedan till höger...

Glenn konfirmeras (1969)


Bilderna nedan...

Glenn (6-7 år?) och räven "Micko".... bilden är förmodligen tagen hos paret som övertog Micko som senare återgick till sitt naturliga liv i det "vilda". Micko återvände då och då till gården och vände sig om då dom ropade hans namn


Nedan till vänster...

Glenn på jakt


Nedan till vänster...

Glenn med gitarren


Bilden nedan till höger...

Glenn och Ulla, juli 2002


Tillbaka till "Per"