Sven

Hemsidan för släkten efter

 

Nils Erik och Ruth Nilsson

 

från Tjärnmyrberget


Jag heter Sven och är yngsta sonen till Gustaf och Naime. Jag föddes 1967 och är yngst av 3 bröder.

När jag föddes bodde vi på Granön utanför Norråker de första åren, men flyttade in till Norråker redan 1970, så det är ju min hemort så att säga.


Jag var gift med Susanne från 1997 till början av 2015.

Vi har 2 barn tillsammans, Sofie och Simon födda 1997 samt 1998.


Susanne och jag träffades genom min bror Johnny och hans fru Eva som var vän med Susanne sedan tidigare.

Vi har bott på lite olika ställen, men är nu bosatt i Krokom och jag bor numera själv i det egna huset, och Susanne i en lägenhet här i Krokom. Barnen turas om att bo hos oss båda.


1995 flyttade vi ner till Farsta och där arbetade jag som färskvaruchef på ett par butiker, först på Ica Hit i Farsta centrum, sedan följde jag med min chef till Trångsund, när han övertog Ica Tärningen där. 1998 när Sofie var ett halvår och Simon var på väg, slog hemlängtan till, så vi bestämde  oss för att flytta till  Östersund.

Just nu arbetar jag med färskvaror på ICA Supermarket här i Krokom sedan några år. Jag har arbetat i den branschen i hela mitt yrkesverksamma liv, mest i butik som färskvaruansvarig, butikschef några år, och gjorde en avstickare som utesäljare på Grilstad/Burmans i Östersund, och sålde deras produkter till butikerna.

 

Fritiden ägnar jag mycket åt musik, spelar bas och sjunger i två band här i Krokom, Dirty Blooze och ett kompisband som just nu är en trio. Eftersom musiken är en prylsport så finns det alla möjligheter att slå ihjäl både tid och pengar när man sysslar med det. Annars är det ju barnen, huset osv som förgyller vardagen.


Nedan hittar du en länk till en live-spelning med Dirty Blooze, där jag spelar bas och sjunger en version av

BB Kings "Thrill is gone"


soundcloud.com/sven-nilsson/thrill-is-gone1Här nedan är några bilder på mig, (Sven), och Susanne                 


Nedan till höger en bild från vårt bröllop.


Mina egna minnen från Ruth:

Jag minns Farmor Ruth som en snäll och varm person, mina minnen kommer främst från när vi hälsade på henne nere på pensionärshemmet och hon bjöd på världens godaste "glyhyppen", ganska stora och frasiga i kanterna, jag har inte smakat några godare sedan dess, och så fick jag kaffe med riktig grädde till dom, fast jag var liten.

Bilden till vänster...

Sven och Susanne med barnen Sofie och Simon

Bilden är från julen 2014


Nedan till vänster...                                                    Sven 3år (1970)                                                             

 

Nedan till höger...

Fika i juletid (1971-72) Sven till vänster, Johnny till höger, Kjell i mittenNedan till vänster...                                                                                  Mamma, Naimie, har kommit ner på besök i Farsta Strand, 1995.                       


Nedan till vänster...  Ängsmon Torvalla Östersund (2000)

Här fikar jag med barnen Simon och Sofie

 


Nedan till höger...

Skolfoto från 8:e klass (1982)